„Capriolo“ nagrađuje male bicikliste iz Bjeljine

, / 19.04.2013
Pred start drugog dela biciklističke trke „Banjaluka - Beograd“, u nedelju 21. aprila u Bjeljini, Biciklistički klub Partizan, koji je sa BSK iz Banjaluke organizator ove manifestacije, planirao je trku za decu i đake.

– U centru Bjeljine okupićemo od 9,30 časova sve mališane koji vole biciklizam i voziće revijalne trke – kaže Dušam Banović direktor drugog dela trke „Beograd – Banjaluka“. Uz pomoć renomirane fabrike bicikli – Capriolo iz Bačke Topole, obezbedili smo lepe nagrade, a cilj je da se deca takmiče, druže i lepo zabave i zatim isprate i odrasle bicikliste na put ka Beogradu.

U subotu 20. aprila voziće se prvi deo trke od Banjaluke do Brčkog, a u nedelju 21. aprila od Bjeljine do Beograda. Ukupna dužina je oko 410 kilometra i biciklisti će proći kroz sedam gradova. Pokrovitelji su Vlada Republike Srpske, Vlada Srbije, gradovi Banjaluka, Prnjavor, Derventa, Šamac, Brčko, Bijeljina i Beograd, dok je jedan od glavnih sponzora “Banjalučka pivara”. Tehnički organizatori trka su Biciklistički klub BSK iz Banjaluke i Biciklistički klub Partizan iz Beograda.

Cilj u Beogradu je u nedelju 21. aprila kod Muzeja “25. maj” oko 14,45 časova.

Prošle godine, najbolji plasman ostvario je, od vozača iz Srbije,  Žolt Der koji je u majici kragujevačkog Radničkog u prvoj trci bio četvrti, a u drugoj sedmi. Ove godine voziće za ekipu Utensilnord sa mađarskom licencom.

bajsologija.rs

Komentari