Skriveni GPS tragač – „špijunska“ zaštite bicikla od krađe

/ 11.04.2013
Svi koji voze bicikle su makar jednom imali probleme sa krađom ili pokušajem krađe bicikla. I dalje, niko od biciklista ne menja način na koji osigurava svoj bicikl od krađe. GPS treker je malo sofisticiraniji način odbrane od lopova.

Svi koji voze bicikle su makar jednom imali probleme sa krađom ili pokušajem krađe bicikla. I dalje, niko od biciklista ne menja način na koji osigurava svoj bicikl od krađe.

Svi mislimo da je treba samo da stavimo dovoljno debeo lanac ili sajlu i da smo mirni.

GPS treker je malo sofisticiraniji način odbrane od lopova. On ne uključuje u sebe ni sajle niti nošenje bicikla sa sobom. To je zapravo GPS uređaj skriven u glavnu šraf volana ili u zadnje svetlo bicikla.

GPS Treker_1

Iako je „špijunski“ uređaj, ne morate biti Džejms Bond da biste ga koristili. Kad završite vožnju, upalite GPS tragač koji u sebi ima ugrađen vibracioni senzor.

Onog trenutka kad dođe do pomeranja bicikla, GPS uređaj se pali, šalje SMS poruku c vlasniku i počinje da aplouduje koordinate preko besplatnog online servisa.

Uređaj se može podesiti i tako da u redovnim vremenskim razmacima šalje koordinate ili da koordinatama odgovara na poruku bicikliste.

Baterija GPS trekera je litijumska i uz pravilnu upotrebu može da izdrži više od godinu dana između dva punjenja.

Za korišćenje je pored 100 do 115 evra, koliko košta neophodna i SIM kartica. Ipak, i pored cene čini se da bi kod nas najveća muka bila naterati policiju da izađe na teren i da uhapsi lopova.

Danilo Ćurčić/bajsologija.rs(Izvor: integratedtrackers.com)

Komentari