Skotland jard zabranio Džonsonu da na posao dolazi biciklom!

, / 02.11.2016
Skotland jard je zabranio britanskom šefu diplomatije Borisu Džonsonu da dolazi na posao biciklom zbog straha da bi mogao da bude meta terorista, pa od sada mora da koristi službeni automobil, objavila je britanska štampa.

“Džonsonu je zabranjeno da vozi bicikl zbog straha da bi bio laka meta za teroriste”, piše “Dejli mejl”.

Ministar spoljnih poslova Britanije, koji se navodno preselio iz oblasti Izlington u Istočnom Londonu u kuću nedaleko od Bakingemske palate, poznati je pristalica bicikala i teorije da će bicikli spasiti London od saobraćajnih gužvi.
Međutim, iz policije mu je rečeno da je ovakav vid kretanja po gradu veoma opasan, s obzirom na funkciju koju obavlja, navodi list.

Dok je bio gradonačelnik Londona, Džonson je na posao redovno dolazio biciklom, a koristio ga je i za odlaske na poslovne sastanke.

Na njegovu inicijativu, u gradu su počele da se obeležavaju posebne trake za bicikliste izgrađene nauštrb saobraćajnica namenjenih automobilima.

Prema rečima jednog od Džonsonovih prijatelja, policijska preporuka nije obradovala ministra, navodi “San”, a prenosi Sputnjik.

“Boris obožava bicikl i dok je bio gradonačelnik svuda je išao biciklom. Ova odluka ga veoma iritira”, kazao je prijatelj Džonsona..

Mediji prenose da se Džonson, čak i nakon imenovanja na mesto ministra spoljnih poslova, nije odrekao bicikla na kojem je često viđan na londonskim ulicama.

Poslednji put je u takvom izdanju viđen u ponedeljak.

Izvor: kurir.rs

Komentari