Regionalni izazov Biciklom na posao

Povodom juče obeleženog dana bez automobila regionalne mreže biciklističkih organizacija i inicijativa +1 pozivaju sve građane da se priključe izazovu „Biciklom na posao“. Izazov je počeo traje do 1. oktobra a cilj je da što više biciklista i biciklistkinja koristi bicikl kao prevozno sredstvo na svom putu do posla.

 

Od 22. septembra do 1. oktobra 2014. godine, građani gradova u regionu se pozivaju da se priključe izazovu u korišćenju najodrživijeg prevoznog sredstva – bicikla. 

Izazov „Biciklom na posao“ je jednostavan, potrebna je samo želja da se sa neodrživih prevoznih sredstava pređe na bicikle.

Naravno, bicikl se može koristiti i za odlaske na pregršt drugih mesta ali je za ovaj izazov ključno da se bicikl koristi za odlazak na posao

Regionalni izazov Biciklom na posao” je potpuno neprofitan, spontano afirmisan događaj koji podržavaju organizacije iz: Srbije (Novosadska Biciklistička Inicijativa, Ulice za bicikliste, Niška saobraćajna unija, Vozi Ulice), Crne Gore (Biciko.me), Makedonije (НаТочаk), Slovenije (Ljubljanska kolesarska mreža), Hrvatske (BikeMyDay) i Mađarske (Magyar Kerékpárosklub).

Zаtо, аkо nistе јučе vеć dаnаs umеstо аutоbusоm ili аutоmоbilоm nа pоsао iditе biciklоm. Vidеćеtе kоlikо ćе vаm sе pоbоlјšаti dаn.

Bајsоlоgiја.rs

 

Komentari