Rajoviću sreća okrenula leđa na SP u ciklo krosu

, / 02.02.2014
Dušan Rajović, biciklista CCN Metalca zauzeo je 51. mesto u trci juniora na ciklo kros Šampionatu sveta u holandskom gradu Hogerheidu.

Rajović je imao dva kruga zaostatka za pobednikom Tis Aertsom iz Belgije. Postolje su, inače, napunili Belgijanci, najjača nacija u ciklo krosu u svetu pošto je drugo i treće mesto pripalo Janiku Petersu i Jele Šuermansu. Prijavljen je bio 71 junior, startovalo je 59 iz 15 zemalja.

 

– Rajović nije imao sreće. Sjajno se snašao na startu trke jer je izbegao dva pada i brzo se probio među 30 biciklista. Na nesreću, došlo je do novih padova i u drugom ga je udario otpozadi jedan biciklista i to tako jako da mu je slomio menjač, kuku i ram bicikla je napukao. Dobro je prošao da nije povređen. Trčao je 300 metara do servisne zone gde smo mu dali novi bicikl sa kojim je, na žalost, moro da vozi ostatak trke, jer nismo imali još jedan. Ostali su menjali bicikle, mnogi i po dva u svakom krugu, jer su se veoma brzo punili blatom. Trka je održana po kiši. Malo je nedostajalo da uđe sa punim krugovima u cilj, ali su njega i jednog Australijanca sudije sklonile sa staze.


 

I na Šampionatu Srbije prošlog vikenda u Beogradu, Rajović je u jurniorskoj trci ostao bez plasmana jer mu je , dok je bio u vodećoj grupi dva kruga pre kraja, pukao lanac?

 

– U ovakvim trkama mora da se sve uklopi, pa i sreća. Zadovoljan sam, obzirom na okolnosti dobro se borio. Videli smo šta može i dogodine, uz dobre pripreme, ulaganje u opremu, jer je neophodno da ima najmanje tri bicikla, siguran sam da može više i bolje. Srbija je prvi put imala predstavnike na ciklo kros Šampionatu sveta, novajlije su bili i Makedonci, a izjednačen je rekord po broju učesnika od 229  iz Tabora u Češkoj 2010. čime se domaćini posebno ponose. Zahvaljujem se belgijskom klubu DNCS i predsedniku Sari Stuart koja nam je čak pomagala u servisnoj zoni. Kompletne troškove učešća snosio je klub CCN Metalac, DNCS  nam je mnogo pomogao oko opreme i bicikala.

Bajsologija.rs

 

Komentari