Prolećno razbuđivanje na Novosadskoj kritičnoj masi u petak

Poslednji martovski dan, petak, 31. mart, rezervisan je za Novosadsku kritičnu masu.

Učesnike očekuje prolećno razbuđivanje, što će doneti jednočasovna biciklistička vožnja, najavljuje za 021.rs organizator Marko Trifković, dodajući da se nada rekordnom broju biciklista.

“Ova Kritična masa definitivno će doneti prolećno razbuđivanje. Biciklisti su ljubitelji lepog vremena, tako da očekujemo veliki broj biciklista. Sat vremena će vožnja trajati, a ruta je duga 7 kilometara. Iz Limanskog parka ide preko Šekspirove i Narodnog fronta u Cara Dušana, zatim preko Futoške u Braće Ribnikar, pravo ka keju niz Maksima Gorkog i onda se sa Varadinskog mosta spušta ka centru, ka Trgu slobode, gde ćemo nastaviti druženje i tu provesti još neko vreme”, kaže on za naš portal.

Trifković dodaje da učesnike očekuje i predstavljanje Biciklograd kartice kojom se mogu ostvariti brojni popusti.

“Važna stvar na Kritičnoj masi biće uključivanje u Biciklograd program, benefit karticom, za one koji budu zainteresovani. Kartica je sa popustima krojenim za bicikliste, za neka izletnička mesta, biciklističke servise i radnje, gradsku biblioteku i gomiIu drugih korisnih popusta”, ukazuje on.

Vožnja startuje u petak u 17 sati iz Limanskog parka. Novosadska kritična masa je mesečni događaj koji promoviše vožnju bicikla kao zabavan i zdrav način prevoza.

Izvor: 021.rs

Komentari