Od marta meseca tehnički pregled i registracija za bicikle???

Pitamo se pitamo ….

Na poslednjoj sednici skupštine vlade usvojen je zakon po kome će svi vlasnici biciklova plaćati godišnju registraciju. Kako su istakli na sednici primetan je porast broja biciklova na ulicama širom naše zemlje. Iz toga sledi da je potpuno prirodno da se uvede registracija i ovih prevoznih sredstava.

Biciklovi će pored registracije svake godine morati da predju i tehnički pregled u
specijalizovanim ustanovama. Na pregledu će se detaljno gledati stanje bicikla i guma. U slučaju izgrebanih nalepnica, korozije, guma koje su krpljene više od dva puta bicikl neće dobiti potreban sertifikat. Takodje, ukoliko se na biciklu pronadju delovi koji nisu fabrički za taj model ni tada neće moći da predju tehnički pregled.

Cena polise osiguranja koja će se plaćati na godišnjem nivou tek treba da se utvrdi prema posebnom katalogu. Iz udruženja vozača biciklova Srbije najavili su žalbu sa ciljem da se uvede trajna registracija ovih prevoznih sredstava. Zakon stupa na snagu marta meseca 2019. godine.

p.s. Svi likovi, mesta i događaji su izmišljeni. Svaka sličnost sa istinitim likovima i događajima je slučajna. Ovaj članak služi samo jednoj svrsi a to je zabava kroz satirični pogled na današnjicu.

IZVOR: vojvodinainfo.rs     autor: FB LaGalačke vesti

Komentari