Paperspokes kutije za bicikle

Ostalo je još deset dana do završetka Indiegogo kampanje za Paperspokes drvene kutije za bicikle koje su osmislile i dizajnirale tri budimpeštanske dizajnerke, arhitektice i biciklistkinje - Viri Vig, Agi Bubla i Zsofi Bako. Naredne nedelje obećavamo vam i intervju sa njima a do tad - pročitajte o njihovom konceptu i ako ste u mogućnosti donirajte.

“Mi smo dizajnerke, zašto ne bismo dizajnirale nešto za sebe?” – od tog pitanja ove tri dizajnerke i biciklistkinje iz Budimpešte krenule su kada su počele da razvijaju koncept Paperspokes korpi za bicikle. Kako kažu, zamislile su prepoznatiljivu i jedinstvenu korpu za bicikle koja je ipak malo više od obične korpe kakvu možemo da vidimo na ulici. Pored toga što je funkcionalna, ona su se prilikom dizajna ovih korpi vodile i time da one odražavaju njihovo shvatanje stila i gradskog bicikliranja.

insidepic4

Paperspokes tim je dizajnirao dve drvene kutije za bicikle koje odgovaraju svakodnevnim potrebama gradskih biciklista i biciklistkinja. Zigzag i Spotty su spremne za proizvodnju ali je prethodno neophodno prikupiti novac za materijal i početak proizvodnje. Ostalo je još deset dana do završetka njihove kampanje na Indiegogo.

insidepic1

Obe kutije su vodootporne, napravljene tako da imaju posebne mehanizme za brzo i lako montiranje koje ne bi trebalo da potraje više od pet sekundi. Pored toga, kutije se mogu postaviti kako na prednji tako i na zadnji paktreger bicikla a imaju i skrivenu bravu koja obezbeđuje da ne brinete previše kad ostavite svoj bicikl zaključan na ulici.

insidepic2

Paperspokes kutije dolaze sa svetloodbojnim “gurtnama” koje obezbeđuju dodatnu vidljivost noću i mogu da posluže za dodatno obezbeđivanje tereta koji nameravate da prevezete.

Funkcionalnost, praktičnost i dizajn glavne su karakteristike Paperspokes kutija. Nadamo se da će Indiegogo kampanja biti uspešna i da će uskoro krenuti njihova redovna proizvodnja. Šta vi mislite o ovim kutijama?

Danilo Ćurčić/Bajsologija.rs 

Fotografije: Paperspokes 

Komentari