Na bajsu je sveže, u busu malo teže – 27. beogradska kritična masa u subotu

/ 28.06.2013
U subotu 29. juna 2013. godine održaće se 27. po redu Kritična masa pod nazivom "Na bajsu je sveže, u busu malo teže".

Dođite da se svi zajedno provozamo do Ade Huje i pokažemo koliko je lakše biti na biciklu nego kao “sardina u prepunom gradskom prevozu bez klime”! A pri tom je besplatno! Biciklisti i biciklistkinje, i svi vi koji vozite skejt, rolere, trotinet ili neko drugo nemotorizovano prevozno, prodružite nam se u subotu u 17h na Trgu republike!

Kolona će krenuti sa Trga Republike ulicom Despota Stefana, zatim Višnjičkom i Putem za Adu Huju, da bi se preko keja na Dunavu ponovo vratila na Višnjičku i kod Pančevačkog mosta skrenula desno u Poenkareovu, nastavila kroz Vanizelosovu, Francusku, Cara Dušana, Dubrovačku i završila na početku Skenderbegove ulice u Bike Info Centru, gde će se nastaviti druženje uz projekcije dokumentarnih filmova o biciklizmu.

895081_orig
Kritična masa je zajednička biciklistička vožnja koja se odvija u preko 300 gradova širom sveta, sa ciljem skretanja pažnje na probleme sa kojima se biciklisti i biciklistkinje susreću u svakodnevnom saobraćaju, kao i promovisanja bicikla kao prevoznog sredstva i podizanja svesti građana o održivom prevozu. U Beogradu se održava svake poslednje subote u mesecu sa početkom u 17h na Trgu Republike.

Ruta:
http://ridewithgps.com/routes/2754256

Izvor: Ulice za bicikliste

Bajsologija.rs 

Komentari