NEMA VIŠE PARKIRANJA “NA MINUT” Vesić: Bahate vozače će od januara 2020. SNIMATI NOVE KAMERE

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić podržao je bicikliste koji su juče protestovali u Vasinoj ulici, ali i najavio novi vid borbe protiv bahatih vozača od januara 2020.godine! I to uz pomoć novih sofisticiranih kamera koje se uveliko poslednjih meseci postavljaju po srpskoj prestonici.

– Biciklisti koji su juče postavili paradajz na biciklističkoj stazi, kako bi skrenuli pažnju na bahato parkiranje, potpuno su u pravu. Biciklističke staze služe za bicikle, a ne za bahate vozače i njihovo iživljavanje. Nažalost, nije ovo jedina bicklistička staza koja služi za parkiranje – rekao je Vesić, gostujući u jutarnjem programu Studija B.

Zamenik gradonačelnika je dodao da je izdat nalog da se posebno kažnjava ovo bahato parkiranje.

– Nažalost, u gradu nema dovoljno ni saobraćajnih policajaca niti komunalnih milicajaca da sankcionišu ovaj bezobrazluk sa parkiranjem “na minut” i sa “četiri migavca” na svakom mestu gde se dešava – istakao je Vesić.


On je dodao i da je Grad Beograd počeo da rešava ovaj problem.

– Prvo ćemo od 1. decembra rešiti bahato raznošenje robe po gradu tokom čitavog dana i zaustavljanje saobraćaja – kazao je Vesić i dodao da će Grad Beograd od januara rešiti parkiranje “na minut” na ulici, na biciklističkim stazama i na trotoroarima.

Grad završava nabavku visoko tehnološki napredne opreme kakvu imaju mnogi veliki gradovi Evrope koji su tako rešili problem.

– Od januara i ovaj problem na teritoriji grada koji je zoniran biće rešen. Nove kamere će pokrivati sve najvažnije ulice, pa će bahati vozači da plaćaju kazne, a ne da vuku čitav grad za nos – rekao je zamenik gradonačelnika.

Podsećamo, jućerašnjom akcijom, aktivisti Ulica za bicikliste su još jednom apelovali na vozače da ne parkiraju automobile na stazi, kao i na građane, odnosno bicikliste, da svaki prekršaj prijave komunaloj ili saobraćajnoj policiji.

Izvor: blic.rs

Komentari