Mali: Biciklizam je budućnost

/ 18.05.2015
U Beogradu je održana 11. Biciklijada u kojoj je učestvovalo oko hiljadu biciklista, među kojima i gradonačelnik Siniša Mali.

On je tom prilikom obećao da će grad dobiti više biciklističkih staza.

“Biciklijada je jedna od najmasovnijih sportsko rekreativnih manifestacija Beograda koja promoviše aktivan i zdrav stil života, iz tog razloga rado sam se odazvao pozivu da učestvujem”, rekao je Mali novinarima pred početak trke koja nije takmičarskog karaktera.

Dodao je da je Grad na dobrom putu da pomogne biciklizam, zbog čega je formirana radna grupa koja treba da reši problem manjka biciklističkih staza.

“Pored toga, kada se bude radila rekonstrukcija bulevara, gledaćemo da svaki dobije bicikličku stazu, jer biciklizam je budućnost”, kazao je Mali.

Start Beogradske Coca-cola Biciklijade bio je na Trgu Republike, gde se okupilo puno dece, ali i starijih sugrađana. Najstariji učesnik ovogodišnje trke je Živorad Mišić koji ima 93. godine.

“Aktivno vozim bicikl 70. godina i nikada nisam bio bolestan. Ovo je najbolji način da se sačuva zdravlje”, rekao je Mišić za agenciju Beta.

Trku pod sloganom “Bicikliraj Beogradom”, koja se završava na Adi Ciganliji, organizovala je Asocijaja “Sport za sve”, pod pokroviteljstvom Grada i Coca-Cola sistem kao partnera.

Izvor: b92.net      Foto: blic.rs

Komentari