Kevendiš povređen, Kitel slavio u Jorkširu

, / 06.07.2014
Na prvoj etapi 101. Tur de Fransa, lokalni favorit Mark Kevendiš je pao u furioznoj završnici u Harogejtu, a pobedu je zabeležio Nemac Marsel Kitel.

Sprinter Omega farma-Kvik stepa, Mark Kevendiš se sudario sa Australijancem Sajmonom Geransom (Orika-GrinEdž), nakon čega su oba vozača završila na asfaltu, unutar poslednjih 200 metara 190.5 kilometara etape, koja je vožena od Lidsa.

Bodren brojnim navijačima u rodnom gradu svoje majke, Kevendiš je prošao kroz cilj držeći se za rame, sa suzama u očima trpeći velike bolove. Postoji bojazan da je 29-godišnji vozač polomio ključnu kost.

TDF 2

Pobeda na prvoj etapi Tura još jednom je otišla u ruke Marsela Kitela (Džajant-Šimano), koji je bio uspešniji od Slovaka Petera Sagana (Kanondejl) u završnom sprintu, čime je osvojio žutu majicu, kao i prošle godine na Korzici.

“Veoma, veoma sam srećan.Ovo je veoma emotivna pobeda jer sam osećao veliki pritisak da moram da pobedim danas”, rekao je Kitel.

TDF 3

U nedelju je na programu 201 kilometar etape od Jorka do Šefilda, koja je zbog svog valovitog profila (devet kategorisanih uspona) predstavljena kao mini Lijež-Bastonj-Lijež i ima sva obeležja “klasika”. Vozači će iskusiti i Blaberhauzis uspon, na kojem je Holm Mos i brutalni Dženkin Roud, nagiba 33%!

Druga etapa neće pogodovati sprinterima i za očekivati je da Kitel sutra preda žutu majicu pobedniku.

Izvor: Eurosport              Foto: letour.yorkshire.com

Komentari