Kako napraviti nalepnice za bicikl?

, / 22.10.2014
Sigurno ste nekad poželeli da vaš bicikl izgleda originalno i drugačije i prvo što vam je verovatno palo na pamet je da mu zamenite fabričke nalepnice. Na žalost na tržištu nema mnogo izbora kada su nalepnice za bicikl u pitanju tako da ovu ideju ne možete sprovesti u delo tako lako.

Da li vam je možda palo na pamet da nalepnice napravite sami? Verovatno jeste, ali možda niste bili sigurni kako da ovo kvalitetno uradite. Da bi nalepnica bila otporna na sve vremenske uslove ona mora biti od samolepljive folije.

Kako pripremiti i odneti na štampu ovakvu nalepnicu? Da se ne biste mučili ovim pitanjma rešili smo da vam otkrijemo ovu malu tajnu u svega nekoliko koraka.

nalepnice-za-bicikle02

I Prvo morate naći odgovarajuću sliku koju želite na vašem biciklu. Ona mora biti u jednoj boji. Da bi vaša slika bila u više boja morate iskoristiti više folija, ali to je već suviše komplikovano za vas ako ste početnik. Da sumiramo, pronađite sliku u jednoj boji, nešto kao na primer slika ispod.

II Sada sledi malo komplikovaniji deo. Slika mora biti vektorska. Šta to znači? To znači da mora biti iscrtana u krivama kako bi mašine koje seku folije mogle da prepoznaju u kom pravcu treba da seku. Ukoliko vam ovo zvuči suviše apstraktno, pitajte za pomoć nekog vašeg prijatelja koji se bavi dizajnom i on će vam lako pomoći oko pripreme.

III Kada nalepnicu pripremite za štampu odnesite je u bilo koji centar za kopiranje koji katuje folije. Vaša nalepnica biće brzo gotova, a ova usluga zaista nije ni skupa (zavisi od fotokopirnice, pozovite 2-3 i raspitajte se za cenu)

IV Pokupite nalepnicu sa štampe i pažljivo zalepite na čistu površinu.

 

Kada sve ovo završite – napravili ste pravo osveženje sa svojim starim biciklom. Uživajte u vožnji!

Izvor: welovedesign.rs

Komentari