Jovana Crnogorac treća na svetskom kupu u Austaliji

, / 28.04.2014
U drugoj trci svetskog kupa u australijskom gradu Kairins, Jovana Crnogorac biciklistikinja BK"Novi Sad" u dresu kontinentalne ekipe Salcano osvojila je fenomenalno treće mesto i podium u disciplini olimpijski kroskantri.

Nemanja Vajs, selektor i trener Jovane nije krio zadovoljstvo: Dan koji se samo pozeleti moze! Od starta se trojka odvojila Jovana, Dzeni Risverds šveđanka i Helen Grobert nemica. Dogovor je bio da se drži grupe u uvodnom krugu i da napadne na brdu. Tako je i bilo, nemica i švedjanka su pratile i jovana je diktirala. Do kraja brda su odvojile.  Spust je takav da jedna greska kosta 15-20″ i treba biti oprezan na spustu. Jovana je propustila Dženi i Helen na spustu i vozila svoju voznju, izgubila je par sekundi ali je na brdu to nadoknadila i opet je bila sa Dženi.

photo 5

Vozile su se zajedno a nemica je napravila oko 20”… Rekao sam joj da ostane tu i da vozi svoju voznju jer nema potrebe da srlja i sigurno idemo na podijum.Iz kruga u krug je bila bolja, trkala se sa osmehom na licu. Na ulasku u poslednji krug napala je Dženi na brdu ali je ova ispratila napad i na kraju izasla prva na spust. Jovana nije htela da čuva treće mesto već da se bori za drugo, trka do poslednjeg metra. Dzeni je napravila oko 7″ na spustu na polovini poslednjeg kruga i rekao sam Jovani  da samo bezbedno uđe u cilj i da ne vija Dženi do kraja kako ne bi dobila defekt ili pala.

10256590_502963803160269_2929337699129184872_n

Rezultat koji smo cekali, podium svetskog kupa!Toliko sam srecan da ne mogu da opisem, znao sam da ima noge za podium, imala ih je i u Africi, uvek fali ono malo da se sve poklopi. Jovana je za treće mesto  danas osvojila 60 bodova a u petak na eliminator trci osvojila je 14.
Jovana je najavila dobru voznju, imala je dobar osecaj cele nedelje i to je ono sto nam treba za nastavak sezone. Zdravlje i samopouzdanje a rezultat ce doći!!!

Ovo je jedan od najvećih rezultata u novijoj istoriji srpskog biciklizma i najava još boljim rezultatima u nastavku sezone.

Bajsologija.rs              Foto: Cycling club Novi Sad

Komentari