Jovana Crnogorac četvrti put prva u Izraelu

, / 23.03.2013
Pet trka, pet postolja, četiri prva mesta i jedno drugo, bilans je “izraelske turneje” najbolje srpske biciklistkinje u planinskom biciklizmu Jovane Crnogorac.

U najvažnijoj trci najviše kategorije C1 za svetske bodove u Mizgabu, Jovana Crnogorac je u majici britanskog tima “Oranž manki” slavila sa 2,28 minuta prednosti u odnosu na veliku rivalku Holanđanku Ane Terpstra, 29. na svetskoj rang listi i sa 3,20 minuta boljim vremenom od trećeplasirane ruske biciklistinje Elene Gogoleve.

Jovana Crnogorac na postolju

– Siguran sam de će na aprilskoj rang listi UCI ući među 35 najboljih što je fantastično. Trke na Kipru i u Izraelu su nam pomogle da napravmo osnovu za dalji rad. Čekaju nas u maju svetski kupovi u Nemačkoj i Češkoj i tu je cilj plasman među 20. Sve ovo je, takođe, zalet ka najvažnijem cilju, a to je osvajanje olimpijske norme za Rio 2016. – kaže selektor reprezentacije Nemanja Vajs.

Jovana je na domaćem planu godinu počela sjajano osvajanjem šampionske titule u eliti u ciklo krosu. Prošle godine je osvojila šampionske titule u eliti u ciklo krosu, planinskom biciklizmu, drumskoj trci i vožnji na hronometar i bila je druga na Balkanskom prvenstvu u planiinskom biciklizmu.

bajsologija.rs

 

Komentari