Treća pobeda Jovane Crnogorac u Izraelu

, / 22.03.2013
Jovana Crnogorac reprezentativka Srbije u planinskom biciklizmu, treći put je, u majici britanskog tima “Oranž manki” pobedila na dvonedeljnoj izraelskoj turneji, ovog puta u Haifi i trci C2 kategorije. U četiri trke pela se uvek na pobedničko postolje, uz tri prva mesta ima i jedno drugo!

Jovana je slavila je ispred dobro poznatih rivalki, Ruskinja Gogoleve i Konovalove.

– Osećala sam se dobro, ali sam imala probleme na tehničkim usponima jer je staza bila jako suva, iz kruga u krug se kamenje pomeralo i činilo se da uvek vozite po nekoj drugojačijoj stazi. Čula sam, potom, da je Holanđanka Terpstra odustala zbog pada i to me je nateralo da se koncentrišem, da idem na sigurno da i ja ne prođem kao ona. Sada je važno da se dobro oporavim, pobeda je upisana, novi bodovi su na mom kontu, ali čeka nas trka u Mizgavu, najteža do sada – kaže Jovana.

Prve dve pobede Jovana Crnogorac je zabeležila u Mišmak Hameku, da bi potom u Malotu bila druga. Trenutno je na svetskoj rang listi 41. u konkurenciji 690 biciklistkinja sa 527 poena što je najbolji plasman u istoriji u srpskom biciklizmu!

bajsologija.rs

Komentari