Jovani Crnogorac novih 16 svetskih bodova u Kini

, / 22.09.2013
Jovana Crnogorac (BK Novi Sad), najbolja srpska biciklistkinja na planinskom biciklu zauzela je visoko sedmo mesto na trci C 1 kategorije u planinskom biciklizmu u Gujangu u Kini i osvojila novih 16 bodova za rang listu UCI na kojoj je trenutno 33. sa 573 boda.

– U prva dva  kruga bila je sjajna, stalno je bila u prve tri pozicije, ali kasnije kao da je neko “isključio” iz trke, verovatno zbog vremenske razlike koja je počela da uzima danak posle loše prospavane noći – kaže selektor srpske reprezentacije i trener BK Novi Sad Nemanja Vajs.- Ponela je atmosfera i kunkurencija, vozila je “na točku” svetske šampionke, proradio je adrenalin i precenila je  mogućnosti. Mora da zna gde joj je mesto u karavanu a u ovom trenutku je to oko četvrte pozicije. Platila je cenu prejakog starta, u ostala četiri kuga vozila je bez prvog žara, “prazna” ali ne u nogama nego u glavi. Šteta, moglo je malo bolje jer je u odličnoj formi, smao treba da raspoređuje snagu na prvi način.

kina jovana druga se desma start

Srpski šampion Bojan Đurđić je u subotu u trci “šor kors” polomio ključnu kost. Kako se oseća?

– Đurđić je dobro, naravno boli ga celo rame i u ponedeljak će kreniti za Beograd. Uz pomoć ljubaznih organizatora, koji su nam platili sve troškove,  obezbedićemo mu najbolji i najkraći put do Beograda, a Jovana Crnogorac i ja najstavljamo u Maleziju na etapnu trku od 30. septembra do 5. oktobra u Langkaviju – rekao je na kraju Nemanja Vajs.

 

Komentari