Dva junaka na blatnjavom megdanu

Dušan Rajović juniorski biciklistički reprezentativac CCN Metalca i šef stručnog štaba kraljevačkog kluba Radiša Čubrić, trenirali su na stazi u Hogerheidu u Holandiju gde će se za vikend održati Šampionat sveta u ciklo krosu!

Smešteni smo u Belgiji u blizini Antverpena na samoj granici sa Holandijom, na  oko 20 km od staze za Šampionat sveta u ciklo krosu – kaže Radiša Čubrić.- Obišli smo i trenirali na stazi i  iznenadio nas je broj gledalaca na zvaničnom treningu, što govori koliko je biciklizam popularan. Procena je da će u nedelju za trku muškaraca u eliti biti oko 200.000 posetilaca! Utisak je da krug nije mnogo težak, ali da je tehnički veoma zahtevan. Za juniorsku trku predviđaju kišu koja će od staze da napravi  kaljugu…

Dvojici srpskih junaka na blatnjavom megdanu pomaže belgijski tim DNCS gde su već kao gosti prošle godine vozili Gabor Kasa, Miloš Borisavljević i Jelena Erić. Čubrić posebno ističe ovu saradnju:

– Uvek su nam pri ruci, sada su nam obezbedili bicikle za Rajovića, jer ćemo morati da ih menjamo posle svakog kruga. Da nam nisu ovako pomogli, bila bi ludost da dođemo sa jednim biciklom koji imamo u klubu. Rajović je  dobio startni broj 71, poslednji je na startu i najmlađi od svih učesnika. Uzdam se u njegovu poslovičnu borbenost, ali će mu biti potrebna i sreća. Na Šampionatu Srbije u ciklo krosu prošlog vikenda vodio je dva kruga pre kraja,  tada mu je pukao lanac i odustao je. Ako bude među prvih 50 biću zadovoljan obzirom da je debitant u konkurenciji takmičara koji ove sezone imaju nekoliko trka svetskog kupa…

U subotu 1. februara u 11 časova strtuju juniori. Prijavljen je 71 vozač iz 17 zemalja. Posle njih za titule će se boriti dame u eliti. U nedelju od 11 časova je trka za bicikliste do 23 godine a od 15 časova šlager šampionata trka muškaraca u eliti. Titule u eliti brane Mariane Vos (Holandija) i Sven Nis (Belgija). Prijvljeni su biciklisti i biciklistkinje iz 21 zemlje.

Bajsologija.rs

Komentari