Đurđić pobedio u Crnoj Travi

Bojan Đurđić (Radnički, Kragujevac) osvojio je prvo mesto u trci za elitu Lige Srbije u planinskom biciklizmu „Trofej Crne Trave“ ispred Olivera Štrbca iz Fanatika (Novi Sad) i Alekse Marića iz Crvene zvezde. Marić je, ujedno, bio i najbolji u konkurenciji biciklista do 23 godine ispred Milana Nešića (Orlovac Sistem FPS, Crna Trava) i Miloša Nikčevića iz Partizana.

Najbolja dama bila je Jovana Crnogorac iz BK Novi Sad, druga je bila Ivana Kostić (Orlovac Sistem FPS).

Juniorsku titulu poneo je gost iz Makedonije Jovan Jovanovski ispred Slobodana Babića (Fanatik) i Makedonca Petra Utreskog.

– Titule će se pamtiti, ali nisam zadovoljan vožnjom, na 15 dana pre državnog prvenstva forma mora da bude mnogo bolja – kaže Nemanja Vajs selektor za planinski biciklizam.- Makedonac Jovanovski je završio juniorska četiri kruga koja su vozili sa seniorima na prvom mestu i to sa velikom prednošću u odnosu na Đurđića. Čestike za možda i najbolju vožnju u sezonu zaslužuje Štrbac.

Već idućeg vikenda na Staroj planini  voziće se još jedna trka za ligu, a 21. jula je Šampionat Srbije u Beogradu.

Prva dva mesta u kadetskoj trci pripala su Marku Kasapoviću i Aleksandru Mijatoviću iz BK Novi Sad, dok je treći stigao Aleksandar Marić (Orlovac Sistem FPS).

Marija Rajković i Ojdana Stanković (obe Orlovac Sistem FPS) bile su dve najbolje kadetkinje, a Jana Đolović (Ciklomanija Kragujevac) najbolja juniorka.

U kategoriji mastersa slavio je David  Tikvarević iz beogradskog Progresiva.

Bajsologija.rs

Komentari