Đurđić maše sa Stražilova

Bojan Đurđić, reprezentativac u planinskom biciklizmu iz kragujevačkog Radničkog osvojio je prvo mesto u trci Lige Srbije u planinskom biciklizmu „Trofej Vojvodine“ koju je na stazi na Stražilovu organizovao novosadski klub Fanatik.

Đurđić je za oko sedam minuta bio brži od Alekse Marića iz Crvene zvezde, dok je treće mesto pripalo Nenadu Rabasoviću iz zrenjaninske Ciklomanije. Jedan od najboljih srpskih takmičara Marko Popović (BK Novi Sad) nije startovao zbog povrede.

Aleksi Mariću je pripala titula za vozače do 23 godine, ispred Aleksandra Nikčevića iz Partizana i Milana Nešića (Orlovac Sistem FPS).

Ovo je treća pobeda u sezoni Bojana Đurđića. Slavio je  u prvoj trci u Ribarskoj banji i trećoj trci u Šidu. Bio je drugi iza Marka Popovića u drugoj trci na Avali.

– Staza je bila sjajna, kiša u noći između subote i nedelje je, kako biciklisti kažu, „podmazala“ i uslovi su bili idealni. Treba pohvaliti juniora Aleksandra Romana iz šidske Jednote koji je  sjajno vozio i nekoliko krugova bio u vođstvu u apsolutnoj konkurenciji, kao i  mlađeg kadeta Desimira Dimovića iz kragujevačke Ciklomanije koji je sa 13 godina ove sezone četvrti put vozio Fruškogorski maraton i stasava u sjajnog takmičara.

Jovana Crnogorac (BK Novi Sad) bila je odlična u trci dama, a njena drugarica iz kluba Milica Rakić u trci juniorki.  BK Novi Sad može i da se podiči titulama u trkama mastersa, kadeta i poletaraca, jer su slavili Bojan Vasović, Marko Kasapović i Nikola Mirković.

U hobi sport klasi pobedili su Olivera Raonić (Jednota, Šid) i Jovan Rajković (Konstantin, Niš).

Plasmani – žene: 1. Jovana Crnogorac (BK Novi Sad), 2. Ivana Kostić (Orlovac FPS, Crna Trava), 3. Kristina Jakotin (BK Novi Sad).

Juniorke: 1. Milica Rakić (BK Novi Sad), 2. Violeta Trifković (Jednota), 3. Milica Rajković (Orlovac Sistem FPS).

Juniori:1. Aleksandar Roman (Jednota), 3. Emir Ramović (Partizan), 3. Nikola Filipović (Ciklomanija, Kragujevac).

Kadeti:1. Marko Kasapović (BK Novi Sad), 2. Luka Milovanović (Ciklopaori, Valjevo), 3. Aleksandar Mijatović (BK Novi Sad).

Mlađi kadeti: 1. Desimir Dimović (Ciklomanija, Kragujevac), 2. Aleksandar Homan (Jednota, Šid).

Poletarci: 1. Nikola Mirković (BK Novi Sad), 2. Ognjen Đurašinović (Jednota), 3. Vuk Mirković (BK Novi Sad).

Bajsologija.rs

Komentari