Društvena odgovornost na delu: Jedna banka u susedstvu službena vozila zamenila električnim trotinetima

, / 02.07.2019
Jedna banka u Crnoj Gori pokazala je svoju inovativnost i uvela na korišćenje električne trotinete kao dopunska prevozna sredstva u cilju povećanja zaštite životne sredine.

Ta banka je postala prva i jedina banka u Crnoj Gori, a verovatno i u regionu, koja je uvela električne trotinete u službene svrhe. Električni trotineti koje banka ima na raspolaganju koriste se za prevoz do posla i sastanaka, a nalaze se u Podgorici, Budvi, Tivtu, Kotoru, Nikšiću. Nedavno je “Blic Biznis” pisao o korišćenju trotineta i toj novoj “modi” kod nas.

Mirko Babović, šef poslovnice u toj banci, jedan je od onih koji sa zadovoljstvom koriste ovo prevozno sredstvo i koji je prepoznao njegove prednosti.

“Ovim putem smo želeli da skrenemo pažnju na društvenu odgovornost i nužnost zaštite životne sredine. Prateći svetske trendove banka je odlučila da za svoje poslovnice širom Crne Gore nabavi električne trotinete koje će koristiti naši zaposleni. Radi se prevoznom sredstvu koje ne zagađuje životnu sredinu a koje može da parira bilo kojem drugom ‘zelenom’ vidu prevoza”, kaže Babović.

On naglašava da su zaposleni sa oduševljenjem prihvatili novi vid transporta i dodaje da je trotinet vrlo jednostavan za korišćenje a obuka kratko traje.

“Kao i bicikl, vozi se po označenoj biciklističkoj stazi. Baterija se puni oko pet sati i sa jednim punjenjem se prelazi 30 kilometara. Brzina je oko 25 kilometara na sat što je dosta dobro, odnosno, dovoljno je za sve potrebe prevoza po gradu. Obuka je krajnje jednostavna i traje nekoliko minuta. Vožnja je takođe jednostavna i trotineti su se pokazali kao vrlo praktično sredstvo prevoza za vreme saobraćajnih gužvi u Podgorici”, dodao je Babović.

Izvor: blic.rs

 

Komentari