Dorćol-Avala pa preko Košutnjaka nazad na Dorćol

/ 10.03.2013
Sve u svemu dan je zavšen sa pređenih 55 kilometara.

“Ne mogu da verujem šta sam upravo čula”, bio je komentar moje prijateljice Sanje na rečenicu iz mog telefonskog razgovora: “Ja prvo idem na Avalu pa ću posle doći do Košutnjaka”. Naravno, biciklom.

Ali jednostavno tako je moralo biti. “Ciklo Svet Srbija” danas je organizovao rekreativnu vožnju do Avale, a ja sam se već ranije dogovrio da se na Košutnjaku nađem sa Srđanom. Srđan je takođe biciklista i narednih dana napisaću priču o njemu. Ima veoma neobičan i interesantan biciklistički hobi.

Polazak je bio od Biciklističkog kluba “Crvena zvezda” i na Avalu je krenulo oko 30 biciklista. Dogovor je bio ko koliko može, dakle ko hoće do podnožja Avale i tu čeka one koji voze do vrha pa svi zajedno nazada. Kako je sve to izgledalo možete da pogledate u albumu “Bajsologija na Avali sa Ciklo Svetom”.

Računajući put od Dorćola (tačnije od Glavne pošte jer sam zaboravio da uključim aplikaciju “Strava” ) do vrha Avale i nazad do Zvezde ima 37,2 kilometra.

Ne juri grupu nisi na takmičenju

U svakoj vožnji nešto naučiš, pa tako i ja u ovoj. Prvi put sam vozi bajs sa ovoliko velikom gurpom.

Dakel savet, ne juri uzbrdo za grupom nisi na takmičenju! U podnožju Avale pao mi je lanac tako da su ostali odmakli jedno 15 sekundi. I naravno, ubacim u veću brzinu ne bi li ih stigao i… I srećom, brzo shvatim da tim tempom ne mogu da izdržim ni narednih 500 metara. Vratim se svom tempu i stigoh do vrha.

37 kilometara nije dosta

Pošto aplikacija “Strava” vašu putanju beleži preko GPS-a koji jede bateriju, barem na mom telefonu, nakon povratka sa Avale morao sam da je isključim. Tako da ako maps.google ne laže, putanja Marakana – Ljutice Bogdana – Teodora Drajzera – Rakovački put – kroz Košutnjak do teniskih terena – niz Kneza Višeslava (i još tu neke uličice) do Ade – Dorćol ima 18 kilometara.

Dan završen sa 55 kilometara lepe vožnje.

Bane Grković

Komentari