Dimitrije Žarković Đolai drugi u Konji

, / 21.04.2013
Dimitrije Žarković Đolai, kadetski biciklistički reprezentativac subotičkog Sparataka, osvojio je sjajno drugo mesto na “Međunarodnim dečijim igrama” u turskom gradu Konji, u kružnoj trci u konkurenciji kadeta iz Litvanije, Moldavije, Gruzije, Kazahstana, Kipra i dva nacionalna tima - Turske i Srbije.

– Uz malo sportske sreće mogao je i do zlata – kaže vođa srpske selekcije, trener valjevskog Bobe, Zoran Vukasavljević, kome je asistent trener Spartaka Dejan Perčić.- Za pola točka je turski reprezentativac bio brži. Odvojili su se u trećem krugu i sami došli na cilj  sa više do 200 metara prednosti. Odlično je vozio Almin Hodžić iz Novog Pazara koji je stigao šesti, dok je Jovan Jovanović iz Bobe završio na devetom mestu. Marko Kasapović iz BK Novi Sad je odustao posle pada u sedmom krugu.

U ponedeljak, 22. aprila voziće se još jedna trka, a Vukosavljević i Perčić su uvereni da će se srpski kadeti ponovo naći na pobedničkom postolju.

Na prvim  igrama 2011. godine, Nemanja Dugalić iz čačanskog Borca pobedio je u kriterijumskoj trci i bio treći u kružnoj trci.

bajsologija.rs

Komentari