Dimitrije Žarković Đolai drugi u Konji

, / 22.04.2013
Dimitrije Žarković Đolai, kadetski biciklistički reprezentativac subotičkog Spartaka, osvojio je sjajno drugo mesto na “Međunarodnim dečijim igrama” u turskom gradu Konji, u kružnoj trci u konkurenciji kadeta iz Litvanije, Moldavije, Gruzije, Kazahstana, Kipra i dva nacionalna tima - Turske i Srbije.

– Uz malo sportske sreće mogao je i do zlata – kaže vođa srpske selekcije, trener valjevskog Bobe, Zoran Vukasavljević. – Za pola točka je turski reprezentativac bio brži. Odvojili su se u trećem krugu i sami došli na cilj sa više do 200 metara prednosti. Odlično je vozio i Almin Hodžić iz Novog Pazara koji je stigao šesti, dok je Jovan Jovanović iz Bobe završio na devetom mestu. Marko Kasapović, iz BK Novi Sad, je odustao posle pada u sedmom krugu.

U ponedeljak, 22. aprila voziće se još jedna trka, a Vukosavljević i Perčić je uveren da će se srpski kadeti ponovo naći na pobedničkom postolju.

Na prvim  igrama 2011. godine, Nemanja Dugalić iz čačanskog Borca pobedio je u kriterijumskoj trci i bio treći u kružnoj trci.

bajsologija.rs

Komentari