Designaffairs projektovao providni bicikl

/ 16.05.2013
Nemački dizajnerski studio Designaffairs projektovao je koncept bicikl napravljen od plastike koja se koristi za poklopac kokpita borbenih aviona.

Clarity Bike, kako se zove ovaj koncept ako zaživi, praviće se od Trivex polimera koji se koristi za izradu poklopaca borbenih aviona i „prozora“ na helikopterima. Prednost ovog materijala je što je izuzetno lagan ali istovremeno može da izdrži velika opterećenja.

Ova vrsta polimera može da izdrži velike temperaturne razlike ali se može i koristiti za kalupe, što bi omogućilo masovnu proizvodnju po povoljnim cenama i u različitim oblicima i bojama.

20120831_Bike_01_AR1 (1)

Designaffairs studio u svojim projektima fokusira se na koriščenju neobičnih materijala u novim kontekstima, pa je tako nastao i Clarity Bike.

U ovom studiju veruju da Clarity Bike može da predstavlja ogroman skok u projektovanju ramova za bicikle i njihovoj proizvodnji. Ovakvi bicikli imali bi prednost u tome što su izrađeni od naprednih vrsta polimera koji mogu da izdrže velike napore, ali su i laki i imaju umerenu fleksibilnost kakva se ranije nalazila kod starih italijanskih čeličnih ramova.

120926_Bike-ProjectShot_legs_atmo_RS3 (2)

Po mišljenju dizajnera materijal od kog je napravljen Clarity Bike je savršen za proizvodnju low cost bicikala koji se odlikuju udobnošću i jedinstvenim stilom.

Šta vi mislite o ovom konceptu?

Izvor: Dezeen.com Fotografije: Designaffairs

Danilo Ćurčić/bajsologija.rs

Komentari