Vanhawks Valour – bicikl

, / 04.08.2014
„Pametan“ i nije baš nešto što bi smo mogli da povežemo sa biciklima, ali Vanhawk-ov Valour je tu da promeni takva mišljenja. Ne samo što je prvi bicikl na svetu da je povezan a da pritom nema električni motor ili motor uopšte, i pored toga je najbezbedniji bicikl na svetu.

Ram bicikla je napravljen od ugljeničnih vlakana koji ima dosta senzora, koji daje biciklu jedinstvenu kombinaciju dizajnerske lepote i tehnologije. Zahvaljujući materijalu od kojeg je napravljen ovaj Valour izlgeda prelepo a sa druge strane nije ni težak, njegova  težina je oko 7,25 kg.

3e7541c17532dd6343ed71dd92384192-original

Jedna od karakteristika ovog pametnog bicikla je i Bluetooth 4.0 tehnologija, zahvaljujući kojoj možete povezati vaš pametni  telefon omogućavajući navigaciji na telefonu da vas obaveštava kako da vozite a da ne morate da sklanjate pogled sa puta a ni ruke sa volana bicikla. Sama navigacija radi po principu Hammerhead navigacije, a zahvaljujući ugrađenim LED lampicapa automatski ukazuje kada se približite sledećem skretanju. Valour ima detektor mrtvog ugla koji vas obaveštava pomoću eho senzora koji vas obaveštava preko volana bicikla ako se bilo kakav objekat približava vama a vi ga niste videli.

17301

Razni senzori koji se nalaze na biciklu vas obaveštavaju koliko ste kalorija potrošili, koliko ste prešli, kolika je brzina i mnoge druge, a sve to možete da sačuvate preko aplikacije sa pametni telefonom ili putem Pebble pametnog sata. Ovaj bicikl nema nikakavu bateriju da bi ga napajla ali ima dinamo na prednjem točku, koji dovoljno napaja ovaj bicikl energijom za svoje senzore. Bicikl je dužan da privuče pažnju, pa čak i lopovima. Ali ne bi ovaj Valour bio pametan da ne može da reši ovu situaciju.

Vanhawks-Valour-Smart-Bike-image-1-672x372

U slučaju da vam neko ukrade bicikl ili ga izgubite, mreža će pokušati da ga pronađe ili drugim rečima, ako se bicikl nađe u blizini nekog drugog Valour bicikla, on će aktivirati aplikaciju, putem koje će vas obavestiti o lokaciji gde je vaš bicikl poslednji put viđen, tako da će te veoma lako naći vaš ukradeni ili izgubljeni bicikl. Pored svih ovih senzora i mogućnosti očekujete da je cena prevelika ali nije, cena ovog pametnog bicikla je oko 700 evra. Samo da vas obavestimo da je ovo cena bicikla koji ima samo jednu brzinu, a ako želite sa više brzina pripremite jos koju stotku.

Izvor: tech-lifestyle.com            Foto: tech-lifestyle.com

Komentari