Da li biste vozili sendvič bajs?

/ 13.06.2013
Kažu da je sklapanje bicikla teško koliko i pravljenje sendviča. Na prvi pogled, teško da bi se neko složio sa ovom tvrdnjom.

Holandski dizajner Basten Leijh koji je osmislio sendvič bajs tvrdi da njegov bicikl može da sklopi svako ko ume da napravi sendvič.

Ovaj dizajner inspirisan nameštajem koji stiže u kutijama a kupci ga sami kod kuće sklapaju, osmislio je ovaj dosta neobični bicikl.

bleijh-sandwichbike-03

Za ovaj nesvakidašnji bicikl, Basten je morao prvo da ponovo osmisli svaki deo klasičnog bicikla. Tako je umesto običnog, zavarenog rama, ovaj bicikl projektovan kao sendvič – ram se sastoji od dva rama od iverice koji se spajaju „pametnim cilindrima“ koji čine da čitava konstrukcija bude dovoljno snažna i izdržljiva da može da se vozi.

bleijh-sandwichbike-04

Za one koji ga naruče, sendvič bicikl stiže u malim, tankim kutijama a u samoj kutiji se pored delova bicikla, kojih ima manje od 50, nalazi i sav potreban alat. O uputstvima za sklapanje ovog bicikla nema reči ali pretpostavljamo da je i ono u kutiji.

Kako kažu ljudi koji stoje iza koncepta Sendwichbikes, radost sklapanja bicikla može jedino da se uporedi sa njegovom vožnjom.

bleijh-sandwichbike-08

Tvorci ovog bicikla navode da ne odgovoraju za dodatnu pažnju koju ćete zadobiti prilikom vožnje ovog bicikla.

Da li odgovaraju za eventualno propuste prilikom sklapanja bicikla i kasnije nezgode ne navode. Imajući u vidu da kažu da je lako kao pravljenje sendviča, pretpostavljamo da do nezgoda neće ni dolaziti. Uostalom, ko još nije imao peticu iz O.T.O – a u osnovnoj školi?

bleijh-sandwichbike-10

Sendvič bajsevi počinju da se prodaju u oktobru ove godine. I malo su skuplji od običnih sendviča – cena im je od 799 evra pa naviše.

Pogledajte kratak video o samom konceptu: http://vimeo.com/63411743

Danilo Ćurčić / Bajsologija.rs    Izvor: www.sandwichbikes.com 

Komentari