Da li biste vozili picikl, ne bicikl?!

, / 01.04.2013
Iako bicikli sa električnim motorom uglavnom ostavljaju ravnodušnim prave zaljubljenike u vozila na sopstveni pogon, picikl je nešto drugačiji.

Ono što Picikl izdvaja od drugih bicikala sa električnim motorom je odličan dizajn i koncept na kom je zasnovan. Picikl ima tri moda vožnje – „na pedale“, na električni i na mešoviti pogon.

Picikl parkiran

Ovaj bicikl sa električnim motorom namenjen je vozačima koji su zagriženi u elektroniku ali i brinu o životnoj sredini (ako je ta dva moguće pomiriti). Picikl nudi mogućnost punjenja baterije smartfona, tableta, GPS ili drugih uređaja preko adaptera koji se nalazi ispod volana.

Vozačima se nudi i aplikacija koja pruža informacije o brzini, nivou baterije i o potrebnim servisima. Bicikl dolazi u dve varijante – sa osam i jedanaest brzina. Maksimalna brzina koju dostiže je od 48 do 64 km/h, u zavisnosti od modela i broja brzina.

Dva vozača Picikla

Ram picikla je urađen od recikliranog aluminijuma a proizvođači navode da se njegovim korišćenjem troši energije koliko je potrebno jednom fenu za kosu.

Kompanija Pimobiliti iz Kalifornije koja proizvodi ove bicikle je posebno ponos na na tubularni dizajn kojim sva elektronika ostaje unutra, zaštićena od vlage i kiše, a vozači „ostaju kul“.

Picikl vozač

Jedan od srećnika koji se vozi piciklom je i Mark Tramel, dizajner zaposlen u Tviteru. „Kada sam ga video, odmah me zainteresovao, ali prva probna vožnja me je kupila“ navodi Tramel.

Cena je ipak namenjena onima koji pored brige za životnu sredinu i ljubavi prema gedžetima imaju „nešto“ dublji džep – od 6000 do 9000 dolara.

Danilo Ćurčić/bajsologija.rs (Izvor: picycle.com)

 

Komentari