Čubrić odredio putnike za Mediteranske igre u Mersinu u Turskoj

, / 27.05.2013
Radiša Čubrić, selektor biciklističke seniorske reprezentacije Srbije odredio je bicikliste za Mediteranske igre u Mersinu u Turskoj od 20. do 30. juna.

Na listi su Gabor Kasa (Spartak, Subotica), Jovan Zekavica i Marko Danilović (Borac, Čačak) i Miloš Borisavljević (CCN Metalac). Rezerve su Stefan Stefanović (Borac), Dejan Marić (Radnički, Kragujevac) i Nikola Kozomara  (OBK Beograd).

– Drumska trka je 28. juna na kojoj će svi startovati – kaže Čubrić.- U vožnji na hronometar 26. juna, planirano je da učestvuju Danilović i Borisavljević.

Prema propisima OKS mogu da startuju biciklisti rođeni između 1989. i 1994. Čubrić ističe da je hronometar naša stara boljka:

– I ovog puta ćemo pozajmiti bicikle za vožnju protiv štoperice. Oni su veoma skupi i  ne možemo da ih kupimo. U drumskoj trci, ekipa je mlada,  tako da sa mnogo ambicija startujemo u veoma jakoj konkurenciji. Biciklizam je u svim zemljama Mediterana veoma razvijen. Italijani, Francuzi, Španci, Slovenci, Hrvati, Turci, Tunižani, Alžirci…dovešće, siguran sam, veoma dobre selekcije. Naš cilj je plasman makar jednog bicikliste u prvih deset.

Na MI u Peskari 2009. u vožnji na hronometar 14. i 15. mesto osvojili su Esad Hasanović i Žolt Der. U drumskoj trci Der je bio deveti, Hasanović 15, Nebojša Jovanović 24. dok je Aleksandar Dukić odustao.

Bajsologija.rs

Komentari