Rajko Čubrić vodi Srbe u Kranj

, / 26.07.2013
Na trci kategorije 1.2 “Velika nagrada Kranja” u subotu 27. jula voziće biciklistička reprezentacija Srbije u sastavu Gabor Kasa (Spartak), Miloš Borisavljević (CCN Metalac), Jovan Zekavica, Stefan Stefanović i Marko Danilović (Borac) i Nikola Kozomara (OBK Beograd). Vodiće ih pobednik ove trke 1986. proslavljeni srpski olimpijac Rajko Čubrić i trener Borca Predrag Prokić.

– Pod znakom pitanja je Kozomara koji planira odlazak u Francusku na pregovore sa jednim timom, dok vozači Radnikog nisu bili u mogućnosti da se odazovu – kaže selektor Radiša Čubrić.-Trka u Kranju je po tradiciji veoma kvalitetna, dolazi  mnogo dobrih biciklista i iz Austrije, Italije, Francuske, Mađarske…Želja nam je da pokušamo da osvojimo još bodova za rang listu i popravimo poziciju Srbije.

Ova trka je jedna od pripremnih za Šampionat sveta u Toskani u drumskoj vožnji od 22. do 29. septembra. Do 15. avgusta biće  napravljen “presek” na rang listi i tada će se  videti koliko  će Srbija imati mesta za vozače u eliti. Jedno je obezbedio Stević plasmanom među sto na listi Evropa tura, drugo će biti obezbeđeno ako Srbija bude među 14 evropskih zemalja (bez nacija koje su se kvalifikavle kroz pro tur) na listi 15. avgusta. Za vozače do 23 godine uslov da imamo najmanje dva mesta je plasman od 20. do 27. mesta na listi evropskih nacija zaključno sa 15. avgustom.

Srbija je trenuto 27. nacija na rang listi sa 212 poena a Stević je 51. sa 109 bodova.

– Poseban program imam za Jelenu Erić, biser srpskog biciklizma iz CCN Metalca koja je na Prvenstvu Evrope drumskoj trci za juniorke nedavo osvojila izvanredno 15. mesto – dodao je Čubrić.- Ona se priprema za dva šampionata sveta za juniorke, prvo u planinskom biciklizmu u Južnoj Africi d 26. avgusta do 1. septembra a potom i za Toskanu. Ona će ponovo otići u Belgiju u Melbotek tim gde će voziti jednu etapnu i nekoliko jednodnevnih trka – dodao je Radiša Čubić.

Bajsologija.rs

Komentari