Čubrić izabrao za „Sibiu tur“

, / 09.07.2013
Radiša Čubrić, selektor seniorske biciklističke reprezentacije izabrao je sedmorku za trku „Sibiu tur“ u Rumuniji u visokoj kategorij 2.1 od 11. do 15. jula.

Čubrić računa na  Gabora Kasu (Spartak, Subotica), Jovana Zekavicu, Stefana Stefanovića, Marka Danilovića (svi Borac, Čačak), Miloša Borisavljevića (CCN Metalac), Esada Hasanovića (Radnički Kragujevac) i Nikolu Kozomaru (OBK Beograd).

– Za vozače do 23 godine, ovo je “izborna” trka za  Šampinat Evrope u Češkoj u drumskoj trci 21. jula – kaže Čubrić.- Planirao sam da vodim, iako je teška finansijska situacija, četvoricu biciklista ali ukoliko ne bude dobrih plasmana na ovoj trci, broj će se smanjiti. Trka je veoma kvalitetna, sa jakim profesionalnim timovima u visokoj kategoriji. Staza je pretežno brdska, imamo dva uspona od kojih jedan je kao Kopaoni, a drugi liči na Goč. Hasanović i Borisavljević su nam aduti za  generalni plasman,  od ostalih ću tražiti borbu za postolje u etapama. Naravno tu je i Stević u majici Tušnada, bio je treće na “Oko Rumunije” i u sjajnoj je formi, ali mu ova staza sa dosta brda na odgovara.

Selektor juniora Saša Gajičić, analizirao je učinak omladinske selekcije na trci “Velika nagrada generala Patona” za Kup nacija  za vikend u Luksemburgu, koju je vodi mladi stručnjak Dušan Banović:

– Luka Kotur iz Partizana završio je na 63. mestu u generalnom plasmanu, dok je Dušan Kalaba takođe crno – beli junior bio 76. Jedan od njih dvojice će na EŠ u  Češku. Odustali su u drugoj etapi  Milan Dragojević i Milan Bogdanović. Prijavili smo za EŠ juniorku CCN Metalca iz Kraljeva Jelenu Erić, ona je sigurna putnica, pogotovo što je sjajno vozila prošle sedmice u Belgiji i osvojila sedmo mesto u jakoj konkurenciji. Problem su sredstva, tako da moramo da se prostiremo prema guberu – rekao je Gajičić.

U Luksemburgu, u prvoj etapi pobedio je Jonas Bokeloh (Nemačka), 85. je bio Kotur, 88. Kalaba, 110. Dragojević, 11. Bogdanović svi sa preko deset minuta zastatka. U drugoj etapi slavio je Metju Van der Pel (Holandija), 45. je bio Kotur sa 2,41 minut zaostatka,  a 73. Kalaba sa 13,25 minuta slabijiom vremenom. U generalnom plasmanu slavio je Danac Kristofer Lison ispred Van der Pela i  Austrijanca Vahtera.

Bajsologija.rs

Komentari