Češalj za bicikle od sada u garaži „Masarikova”

Povodom evropske nedelje mobilnosti JKP „Parking servis” postavio je češalj za bicikle u garaži „Masarikova”, realizujući time inicijativu Udruženja Ulice za bicikliste i Studija B.

Usluga „Parkiraj i bicikliraj” promoviše alternativne vidove prevoza u našem gradu, a tokom Evropske nedelje mobilnosti Parking servis je omogućio biciklistima i mesto za parkiranje, zaštićeno od vremenskih neprilika, u neposrednoj blizini izlazne rampe garaže. Biciklisti treba da se kreću pešačkim koridorom, radi svoje bezbednosti.

Ovom događaju prisustvovali su predsednik Udruženja Ulice za bicikliste Zoran Bukvić i novinarka Studija B i član Udruženja Ulice za bicikliste, Smiljana Popov kao i predstavnici našeg portala.

– Rado smo izašli u susret udruženju, a Evropska nedelja mobilnosti je dobra prilika da istaknemo značaj očuvanja životne sredine i damo doprinos onima koji se zalažu za smanjenje zagađenja i gužvi u saobraćaju, u ovom slučaju, popularizacijom bicikla kao višestruko zdravijeg vida prevoza. Radi bezbednosti, neophodno je da biciklista obrati naročitu pažnju i da pri ulazu i izlazu iz garaže koristi stazu za pešake kao i da bicikl ne vozi u samoj garaži već gura do i od parkirališta  – rekao je Vladimir Bogićević, tehnički direktor ovog javnog komunalnog preduzeća.


„Parking servis” kao društveno odgovorno javno preduzeće, kroz svoj projekat „Parkiraj i bicikliraj”, već tri sezone radi na rasterećenju grada od velikog broja automobila time što pruža mogućnost da jedan automobil na ulicama našeg grada zameni jednim električnim biciklom. Cilj kampanje Evropske nedelje mobilnosti, koja se održava svake godine od 16. do 22. septembra, jeste da podstiče lokalne samouprave širom Evrope da uvode i promovišu mere održivog saobraćaja, kao i da ponude svojim građanima alternative za automobile.

Portal Bajsologija pozdravlja ovu inicijativu i nadamo se da će sličnu praksu preuzeti i druge javne i privatne ustanove i time obezbediti sugrađanima kvalitetniji, zdraviji i bezbediji saobraćaj u Beogradu. Podsećamo naše čitaoce da smo nedavno pokrenuli Bike Friendly projekat kojim će biti obuhvaćene sve bike friendly lokacije i institucije, a danas nam je zadovoljstvo da ovoj mapi dodamo i garažu u Masarikovoj, u okviru Parking servisa. Mapu aktuelnih lokacija možete pogledati na ovom linku, a ukoliko želite da dodate novu lokaciju koja Vam je poznata, a ne nalazi se na mapi, možete to učiniti jednostavnim popunjavanjem formulara.

Bajsologija.rs

Komentari