Biciklističkom vožnjom obeležavaju Evropsku nedelju mobilnosti

, / 05.09.2018
Grad Kikinda i ove godine priključuje se najvećem događaju u Evropi posvećenom održivoj urbanoj mobilnosti – Evropskoj nedelji mobilnosti (ENM). Tim povodom Sekretarijat za zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Kikinde organizuje rekreativno-biciklističku vožnju od Kikinde do jezera Laguna u Banatskom Velikom Selu u subotu, 15. septembra.

Pozivaju se svi zainteresovani sugrađanida se priključe i uzmu aktivno učešće u organizovanoj vožnji bicikala i na taj način promovišu zdrav život bez automobila – navode iz Sekretarijata.

Okupljanje učesnika planirano je tog dana ispred Železničke stanice u Kikindi u 9:00 časova, kako bi vožnja do Banatskog Velikog Sela počela u 9:30 sati. Nakon jednočasovne vožnje uslediće odmor, a povratak u Kikindu očekuje se oko 13:00 časova.

Ukupna dužina puta, u oba pravca, je oko 20 kilometara. Grad Kikinda će obezbedititi fluorescentne prsluke i osveženje za učesnike, policijsku i medicinsku pratnju, kao i servis za popravku bicikala.

Tema ovogodišnje kampanje je multimodalnost – kombinovanje različitih vidova prevoza „Kombinuj i kreći se“. Aktivnosti u okviru ENM usmerene su na ograničavanje korišćenja automobila u urbanim zonama i promovisanje zdravog načina života (biciklizam, pešačenje).

Izvor: focusmediapro.rs

Komentari