Biciklistička staza Suvi potok

, / 19.08.2013
Predstavljamo vam stazu Suvi potok. LOKACIJA: planina Goč, POČETAK: Jezero Goč, DUŽINA STAZE: 6,2 km, NAJVIŠI VRH: 1100 m, TEŽINA: **** kondiciono spremnije rekreativce, PANORAMA: ***** fantastičan pogled

Staza dužine 6.2 km, umerene težine, pogodna je za kondiciono spremnije rekreativce. Polazna tačka je u blizini Gočkog jezera, na nadmorskoj visini od oko 800 m. Uspon počinje makadamskim putem pored korita Suvog potoka, koji u nekim periodima godine postaje ponornica na nekoliko lokacija.

mapa Sivi potok

Izvor koji se nalazi sa desne strane puta je u svako doba godine izdašan i pogodno je mesto za prvu pauzu. Na oko 1.5 km od polazne tačke, sa leve strane puta, nalazi se mali vodopad obrastao mahovinom, a u njegovoj blizini još jedan izvor. Daljim usponom prolazi se pored hranilišta za divlje životinje, putem koji preseca više potočića. Staza je celom dužinom obrasla gustom vegetacijom. Najviša kota staze je na oko 1100 mnm.

Grafikon Suvi potok

 

Od te tačke počinje umeren spust do izletišta „Gajovača“, gde postoji izvor, sto i klupe, što je pogodno mesto za dužu pauzu. Nastavljanjem spusta stiže se do asfaltnog puta pored strugare, što je i krajnja tačka staze.

Bajsologija.rs

Komentari