Biciklistička staza Obla glava

/ 05.08.2013
Predstavljamo vam stazu Obla glava. LOKACIJA: planina Goč, POČETAK: Hotel Piramida, DUŽINA STAZE: 9,6km, NAJVIŠI VRH: 1190m, TEŽINA: **** rekreativci koji nemaju veliku kondicionu pripremu, PANORAMA: **** odličan pogled

Staza je kružnog oblika i dužine 9.6 km. Pruža se oko vrha Obla glava (1209 mnm), po kojem je i dobila ime. Težina staze je umerena i pogodna za kondiciono pripremljene rekreativce. Staza počinje kod hotela “Piramida”, na nadmorskoj visini od 860 metara i makadamski put se pruža pored Bele reke.

mapa Obla glava

Sa leve strane puta se nalazi spomen-česma Zlatomira Dukića, a postoji i sto sa klupama, što čini lokaciju pogodnom za odmor. Nekoliko manjih potoka preseca put, što čini stazu još atraktivnijom. Najviša tačka puta je na 1190 m visine.

dijagram Obla glava

Odatle se put spušta pored Prerovske reke, a sa desne strane je još jedno mesto pogodno za odmor, česma Milutina Simonovića, uz koju je smešten sto sa klupama. Staza je celom dužinom obrasla gustom vegetacijom, a završava se na mestu sa kojeg se startovalo, kod “Piramide”.

Bajsologija.rs

 

Komentari