Biciklistička staza Brezjak

, / 10.07.2013
Predstavljamo vam stazu Brezjak. LOKACIJA: planina Goč, POČETAK: Hotel Dobre Vode, DUŽINA STAZE: 6,3km, NAJVIŠI VRH: 978,6m, TEŽINA: *** rekreativci koji nemaju veliku kondicionu pripremu, PANORAMA: ***** fantastičan pogled

Staza je dužine 6 km i počinje kod hotela “Dobre Vode”. Zahtevnost staze, u smislu nagiba terena, nije velika, pa je pogodna za rekreativce koji nemaju veliku kondicionu pripremu.Visinska razlika je 260 metara i nema velikih odstupanja (ekstremnih uspona i spustova). Ono što dodatno olakšava stazu je njena konfiguracija, jer je moguće skratiti stazu na nekoliko mesta, u slučaju da neko od bciklista to poželi.

mapa Brezjak

Vožnja se odvija šumskim putevima i preko livada, kao i grebenom kroz borovu i bukovu šumu. Delom ove staze se odvijaju MTB takmičanja, koja se boduju za kup države. Blizina smeštajnih objekata  (hotel “Dobre Vode I “Piramida”) čini stazu pogodnu za višednevne pripreme takmičara i rekreativaca.

Grafikon Brezjak

Staza se završava izlaskom na asfaltni put kod jezera na Goču. Za kondiciono spremnije vozače, moguće je kombinovanje sa stazama “Suvi potok” i “Obla glava”

Bajsologija.rs

Komentari