Biciklisti traže stazu od Kiškunhalaša do Subotice

, / 30.08.2016
Biciklisti rekreativci iz Subotice i Kiškunhalaša, dva pobratimljena grada, krenuli su iz se Tompe i dovezli do subotičke Gradske kuće, gde je u okviru proslave Dana grada, održan program.

Više od 300 biciklista turu prijateljstva Kiškunhalaš – Subotica, dugu 45 kilometara, odvozilo je da bi javnio zatražili gradnju biciklističke staze pored regionalnog puta 53.

– Mnogo zahteva je stiglo  jer je ovaj veliki  rekreativni pokret nastao iz višedecenijskih prijateljskih odnosa  i rodbinskih veza između gradova. Zbog toga smo pokrenuli izradu projektno – tehničke dokumentacije za gradnju staze od Kiškunhalaša do Subotice – objasnio je Daniel Farkaš, zamenik gradonačelnika Kiškunhalaša, koji je  stigao u Suboticu sa  biciklistiima iz  Kiškunhalaša.

Goste iz Mađarske primila je Timea Horvat, zamenica gradonačelnika Subotice, a Kiralj Gabor, organizator programa iz Kiškunhalaša, u znak zahvalnosti

– Imam puno prijatelja u Subotici mogli bi porodično da se posećujemo jer svi vozimo  bicikle. Dobili smo divne vesti da će naša želja biti ispunjena i na tome smo zahvalni svima koji su shvatili značaj ove staze – istakao je  Žolt Tot, biciklista iz Mađarske.

Susret biciklista završio se polaganjem cveća na spomenik Ivanu Sariću (1876-1966.), svestranom sportisti koji se biciklizmom počeo baviti 1891. godine.

Izvor: blic.rs

Komentari