Na trci u Umagu biciklisti po pljusku promašili stazu

, / 06.03.2013
Trka „Trofej Umaga“ održana je po strahovito lošem vremenu, a u ovakvim uslovima najbolje se snašao Jovan Zekavica koji je završio na oko 40. mestu.

Uz pravu provalu oblaka i jak vetar, trku je obeležila i loša organizacija. Najbolje plasirani srpski reprezentativac bio je Jovan Zekavica. U glavnoj grupi oko 50. mesta bio je i Marko Stanković dok je Stefan Stefanović bio na začelju te grupe.

– Zbog užasnih vremenskih uslova trka je skraćena za skoro 70 kilometra i bila je dugačka samo 80 kilometara. Takođe, trka je dva puta prekidana, a jednom čak jer su takmičari promašili stazu – kaže selektor reprezentacije Srbije Radiša Čubrić.

Jovan Zekavica

Jovan Zekavica najbolje se snašao od srpskih reprezentativaca

Biciklista Ivan Stević je u Poreču, ali nije starovao zbog bolesti.

– Imao sam jak bronhitis, pijem lekove već sedam dana i bila je ispravna odluka trenera da ne startujem, pošto je vreme zaista bilo užasno. Takođe, uništili su trku lošom organizacijom, ne može da se dogodi da u ovom rangu trke karavan promaši stazu – kaže Stević.

Trku „Trofej Umaga“ osvojio je Slovenac Alojz Hočevar iz Adrije, drugo mesto pripalo je Oskaru Landi (Norveška, Oster Hus Ridli tim), a treće Garnodu Aueru (Austria, VSA tim).

bajsologija.rs

Komentari