Zbog čega je Subotica toliko zapustila svoje biciklističke staze?

Vozajući se po Subotici imao sam prilike da dobijem dobru masažu od sopstvene bicikle jer je biciklistička infrastruktura u užasnom stanju ma koliko god hteo da budem blag sa rečima.

Kao jedan od najjeftinijih i najzdravijih načina prevoza, biciklizam je veoma bitan za svaki grad, a Subotica svi moraju priznati ima najbolje uslove za biciklizam u Srbiji. Otuda i moje pitanje; zbog čega se prvo ne radi na održavanju postojećih staza koje su u svakom naselju većinski oštećene, pa čak i preuske za dvosmerni saobraćaj?

Trenutno stanje je takvo da nam je grad u raspadu sa biciklističkom infrastruktrurom… Da, obnovljen je jedan deo ka Paliću, ali zato se provozajte po celoj Subotici i shvatićete koliko su to loše održavane staze gde se nekada mešaju sa pešačkom a zemlja prekrila dobar deo staze, rupa do rupe i popucani delovi betona.

Drugo, zbog čega se po Subotici ne prave nove staze? Te zbog čega dobar deo biciklističkih staza nema drveće posađeno pored?

Tokom vožnje ćete usput videti i mnoštvo deponija, igrališta punih smeća, slomljenih sprava, nepokošenih parkova i još mnogo toga što će vas dovesti do pitanja; šta se to dešava sa urbanizmom grada i gradskim službama koje su određene za te probleme?

Rekreativci, biciklisti i ostali:
Pripazite dok vozite biciklističkom stazom prema Paliću. Pojavila se rupa na asfaltnom sloju između poslovnog centra i apoteke.

Izvor: subotica.com

Komentari