Vožnja 100 dinara dnevno

Pripreme za novu sezonu iznajmljivanja gradskih bicikala. Na raspolaganju 150 bicikala, uskoro 13. stanica

NOVOSAĐANI i gosti Novog Sada na raspolaganju će i ove, sedme sezone “NS bajka”, koju organizuje “Parking servis”, imati, najmanje, 150 dvotočkaša za iznajmljivanje i vožnju po gradu. Po rečima Radovana Jeknića, šefa službe za odnose s javnošću, u toku je remont bicikala pred start nove sezone.

U sistemu “NS bajk”, podsećamo, građanima je na raspolaganju 12 stanica za iznajmljivanje, a sledeća treba da bude otvorena početkom sezone na Futoškom putu, nedaleko od kasarne “Dr Arčibald Rajs”. Na svakoj od njih može se iznajmiti 16 dvotočkaša.

– Cene ostaju iste kao i lane, što znači 20 dinara za sat iznajmljivanja i 100 dinara za ceo dan – navodi Jeknić i dodaje da svaki novi korisnik mora da se registruje u prostorijama u Ulici Filipa Višnjića i dobije trajnu karticu, čija izrada košta 500 dinara.

Jeknić ističe da “Parking servisu” afirmiše vožnju biciklima, koja doprinosi očuvanju prirode, a ujedno smanjuje pritisak vozača na parking mesta.

Prošle godine bilo je više od 20.000 iznajmljivanja bicikala i više od 4.500 korisnika. Novosađani su, inače, savesni i odgovorni korisnici bicikala. Nije se dešavalo, što Jeknić posebno ističe, da ih kradu ili naprave veću štetu.

“Parking servis” planira proširenje i osavremenjivanje sistema “NS bajka”.

– Sve stanice će biti softverski umrežene – poručuje Jeknić. – Svaki korisnik će moći da vidi koliko slobodnih bicikla ima na svakoj stanici.

OD ŠTRANDA DO KEJA

BICIKLI se trenutno mogu iznajmiti na Štrandu, kod “Spensa”, Železničke stanice, Srpskog narodnog pozorišta, u Kampusu NU, na Detelinari, kod “ABC centra” i u Ulici Kornelija Stankovića, potom u Novom naselju, kod “Rodića” u Bulevaru Jovana Dučića, na dva mesta na Limanu – kod Doma zdravlja i upravne zgrade NIS, u Preradovićevoj ulici u Petrovaradinu, kao i na Beogradskom keju.

Izvor: novosti.rs

Komentari