Više od hiljadu posetilaca na trećem Biciklana festu

, / 31.08.2015
Treći Biciklana fest, u organizaciji Novosadske biciklističke inicijative, posetilo je više od 1.000 ljudi tokom tri dana ispunjenih radionicama, sportom, diskusijama, muzikom i biciklističkim asesoarima.

Poslednjeg dana festivala, posetioci su u dvorištu hotela Vojvodina mogli da kupe rezervne delove i nauče kako da od recikliranih delova naprave novi bicikl.

Dva dana Biciklana festa bila su u znaku diskusija, pa su se oko širenja ideja biciklizma okupili aktivisti iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Makedonije i poznatih biciklističkih država poput Holandije i Francuske.

biciklana_fest_2015_promo1

Neki od zaključaka su da je potrebno ne samo napraviti bezbedno okruženje za bicikiste oko škola, nego i ruta do njih, na različite načine prići različitim kategorijama mladih, edukovati decu o pravilima ponašanja u saobraćaju, ali i ohrabrivati njihove roditelje da im dopuste da voze bicikl.

biciklana_fest_2015_promo3

“Grad sa više bicikala je sigurniji grad. Ako u razvoju saobraćaja planiramo za najslabije – decu i uslove tokom zime, moći ćemo da proširimo ideje na celo društvo. Međutim, kada se radi o razvoju, kopiranje primera jednog grada poput Amsterdama nikad nije pravo rešenje”, rekao je holandski stručnjak za urbanizam i razvoj biciklizma Simon Fesard.

Više od 500 biciklista otvorilo je treći Biciklana fest, vozeći Novosadsku kritičnu masu.

biciklana_fest_2015_promo2

Večeri Biciklana festa završene su uz muziku – Zbogom Brus Li, Đura na vinilu, Maja & Bole i DJ Master Flow napravili su sjajnu žurku. Organizatori najavljuju sjajan provod i naredne godine.

Izvor: 021.rs

 

Komentari