Vinćenco Nibali je šampion Tur de Fransa

, / 28.07.2014
Italijan Vinćenco Nibali je pobednik 101. Trke oko Francuske, a etapnu pobedu na Šanzelizeu je odneo nemački sprinter Marsel Kitel.

Nacionalni šampion Italije, Vinćenco Nibali je sa svojim timskim kolegama iz Astane komforno u pelotonu završio poslednju etapu Tur de Fransa

Marsel Kitel iz Džajant-Šimana, drugu godinu zaredom je sprinterskom završnicom došao do pobede na „Jelisejskim poljima“.

Kitel je pokazao više snage od Norvežanina iz Katjuše, Aleksandra Kristofa i Litvanca Ramunasa Navardauskasa iz Garmin-Šarpa.

Na prilasku Trgu Konkord, došlo je do dramatičnog pada, na trećini od osam krugova po Šanzelizeu, a na asfaltu se našao francuski veteran Žan-Kristof Pero.


Pero je ustao, završio etapu i došao do šokantnog drugog mesta na podijumu, koje je osvojio ukupnim vremenom koje je bilo sedam minuta i 52 sekunde slabije od Nibalija.

Još jedan Francuz se našao na podijumu 101. Tura, Tibo Pino je poneo i laskavu titulu za najboljeg mladog vozača, a njegovo ukupno vreme je 8:24 bilo slabije od šampiona.

29-godišnji Nibali je postao član ekskluzivnog kluba šestorice vozača koji su osvajali Tur de Frans, Vueltu i Điro d’Italiju.

U utorak 29. jula, pogledajte na Eurosportu specijalnu emisiju „LeMond on Tur“, u kojoj će posle četvrte etape „Valonske strele“ biti urađena retrospektiva kompletne Trke oko Francuske.

Izvor: Eurosport            Foto: Le Tour De France

Komentari