Nepobedivi Nibali zabeležio treću etapnu pobedu

, / 18.07.2014
Italijan Vinćenco Nibali je učvrstio lidersku poziciju impresivnom pobedom na 13. etapi Tur de Fransa na Šamruzu u Alpima

Astanin as, “ajkula iz Mesine”, Vićenco Nibali je usamljen prošao kroz cilj na velikoj visini, deset sekundi ispred Rafala Majke iz Poljske, a Čeh Leopold Kenig je kompletirao podijum.

Španac Alehandro Valverde iz Movistara zauzeo je četvrto mesto, 50 sekundi slabijim vremenom od Nibalija i nakon kolapsa Ričija Porta iz Skaja, sada je glavni konkurent lideru trke.

Riči Porte je u pratnji klupskih kolega do cilja došao veše od devet minuta posle pobednika, tako da Tasmanijanac nije više u prveh deset u generalnom plasmanu.


Valverde posle 13 etapa ima zaostatak 3:32, a treće mesto zauzima Francuz Roman Barde iz Ag2R-La Mondijala, koji je u Šamruzu bio sedmi, a njegovo ukupno vreme je 4:24 slabije od lidera.

Bardeov sunarodnik i glavni rival za belu majicu, Tibo Pino iz FDŽ-a, završio je “na točku” Valverdea, i pre nove etape u Alpima, koja se vozi u subotu, zauzima četvrto mesto u generalnom plasmanu sa 4:40 zaostatka za Nibalijem.

Izvor: Eurosport     Foto: Le Tour De France

Komentari