Večeras otvaranje izložbe fotografija Biciklom po Himalajima – Anapurna 2014

Večeras u kafeu Smokvica na Adi Ciganliji sa početkom u 19h otvara se putujuća izložba „Biciklom po Himlajima - Anapurna 2014“. Posle uspešno završene ekspedicije po Himalajima, imaćemo priliku da uživamo u fotografijama koje su tokom ekspedicije napravili momci iz Sportskog udruženja Na sve strane i Biciklističkog kluba We Ride Everywhere. Tim povodm razgovarali smo sa Nenadom Mojsilovićem, jednim od članova ekspedicije.

Kakvi su utisci posle ekspedicije Anapurna 2014?

Utisci se svakako još uvek nisu poptuno slegli posle jedne avanture kao što je bila ova. Već danima međusobno prepričavamo događaje, situacije, priče sa ljudima, a čini se da tome nema kraja. Među nama vlada totalno oduševljenje jer smo videli jedan totalno novi svet i jednu drugačiju kulturu. Mesto gde se vrednuju drugačije stvari i vrednosti, gde je predusretljivost osnovna stvar i gde je toliko malo potrebno za sreću. Sa druge strane priroda koja je tamo normalni ambijent za lokano stanovništvo za nas je bila apsolutno fascinantna. Predeli kao iz filmova, vrhovi pod večnim snegom i ledom, čist vazduh, besprekorno noćno nebo gde je mlečni put kao ogromna bela linija koja šara pogled.

Jedva da ste se vratili a već ste organizovali izložbu. Kako ste uspeli sve da završite tako brzo?

Zbog toga što nas još uvek drži taj osećaj oduševljenja smo i imali toliko entuzijazma i želje da se što pre organizujemo i da postavimo izložbu na noge. Želja nam je da svi ljudi koji vole bicikliranje, trčanje, planinarenje, prirodu, avanturu i sport uopšte dođu i da vide kako kako je na Himalajima i da probamo da prenesemo putem fotografija delić atmosfere koji smo mi tamo osetili tokom tronedeljnog boravka na Nepalu.

Anapurna 2014

Kakav je koncept izložbe?

Osmislili smo da izložba bude putujuća tako da će postavka menjati svoje lokacije. Otvaranje na koje pozivamo sve zainteresovane da dođu je u danas u 19h, u Smokvici na Adi Ciganliji. Početak je namerno tamo jer smo želeli da narednih 10 dana svim ljudbiteljima Adine oaze pružimo priliku da svrate i vide fotografije dok je još lepo vreme. Posle desetak dana postavku selimo na Vračar (Smokvica – Molerova), pa na Novi Beograd (Smokvica –  Airportcity) i na kraju na Dorćol (Smokvica – Kralja Petra).

Dođite večeras da uživate u fotografijama sa ekspedicije Anapurna 2014!

Bajsologija.rs

Komentari