Krenula ekspedicija Anapurna 2014!

, / 14.08.2014
Nakon više od 6 meseci priprema, zajedničkih vožnji i dugih tura došao je red i na polazak na Nepal u osvajanje poznate svetske trase Anapurna trek. Danas su iz Beograda na Katmandu krenuli članovi biciklističkog kluba “We ride Everywhere“ i sportskog udruženja „Na sve strane“. Odatle će osim prelaska trase u dužini od 500 km koja se nalazi na nadmorskoj visini od preko 5000 metara redovno pisati o svojim avanturama. Sve o ovoj ekspediciji možete pratiti na našem sajtu.

Iz Beograda ka Katmanduu danas u 13:30h krenuo je tim koji će predstavljati našu zemlju. Tim čine: Uroš Kojić, Nenad Mojsilović, Boris Gengo, Marko Stanković i Branislav Stameski.

„Najveći izazov u poslednjih 24h bio je pakovanje bicikala u kutije jer smo morali da pazimo na sve osetljive delove na našim bajsevima kako ne bi došlo do lomova prilikom transporta“ , ističe Uroš Kojić, jedan od članova srpskog tima.

„Mislim da nas euforija još uvek nije stigla i da će se to desiti tek nakon ulaska u avion i kada budemo shvatili na koliko dalek put smo krenuli. Mislim da smo se dobro pripremili, da smo poneli dobru opremu i odeću. Za sada ostaje samo još da nas sreća posluži i umor ne sustigne kada se budemo peli na visine od blizu 6000 metara nadmorske visine”, rekao je Boris Gengo neposredno pred poletanje.

Želimo još jednom da se zahvalimo svima koji su nam nesebično pomogli prilikom organzovanja i planiranja ekspedicije „ANAPURNA 2014“. Javljaćemo se u toku puta koliko god bude bilo u našoj moći, kako bi zaljubljenici u avanturu i biciklizam mogli da prate ekspediciju po etapama.

Da podsetimo, cilj ekspedicije „ANAPURNA 2014“ jeste da se obiđe svetski poznata trasa istoimenog naziva, koja se kružno prostire na Nepalu, u sklopu planinskog masiva Himalaja. Učesnici će za nešto više od 15 dana preći blizu 500km vozeći mahom „off road“ dok se 13. dana očekuje i prelazak preko najviše tačke na ruti, prelaza „Tharung La” na visini od 5540 m.

Anapurna 2014/Bajsologija.rs

Komentari