Uskoro 100 novih bicikala za “NS Bike” sistem

Novosađani će uskoro na raspolaganju imati 100 novih bicikala u okviru sistema za iznajmljivanje dvotočkaša "NS Bike", kojim upravlja "Parking servis".

Za obnovu bicikala u okviru ovih sistema pripremljeno je pet miliona dinara.

“NS Bike” sistem obuhvata 16 stanica u okviru kojih je moguće iznajmiti gradski bicikl, u toku trajanja sezone. Ovi bicikli namenjeni su starijima od 16 godina.

Svaki gradski bicikl prilagođen je “NS Bike” sistemu, što znači da odgovara sistemu zaključavanja bicikala unutar svake od stanica. “Parking servis” bi trebalo da ove dvotočkaše uvede u sistem tokom proleća.

Kako je 021.rs nedavno pisao, nadležni nisu zadovoljni efikasnošću “NS Bike” sistema budući da isti ne koristi veliki broj Novosađana. Razlozi su zastareli sistem za iznajmljivanje, odnosno potreba da korisnici bicikala budu registrovani u “Parking servisu”, kao i zastarelost bicikala koji su u upotrebi.

Zamena starih i dotrajalih bicikala novim u okviru ove kupovine mogla bi da poboljša situaciju. “Parking servis” je poslednji put nove bicikle kupovao 2019. godine i to 50 komada.
“Parking servis” bicikle kupuje putem tendera, koji je bio otvoren do 6. marta.

IZVOR: 021.rs

Komentari