Unapređenje cikloturizma

, / 13.10.2016
Turistička organizacija Novog sada aktivno radi na unapredjenju cikloturizma u gradu.

– U Turističkoj organizaciji grada Novog Sada radimo na prikupljanju i ažuriranju servisnih turističkih informacija koje će se nalaziti na biciklističkoj mapi, čija je izrada deo naših redovnih aktivnosti, a u cilju odgovora na potrebe turista koji dolaze u Novi Sad biciklima – kaže samostalna stručna saradnica za razvoj i promociju turizma u TONS-u Jelena Radojčić. – Mapa će biti standardnih dimenzija 60 h 42 centimetra, savijaće se na šest polja i štampati na nekoliko stranih jezika. I sve to u okviru razvoja i promocije turizma grada Novog Sad kroz dugoročni projekat „City break 2020”, koji je deo Strategije održivog razvoja GNS, a koji ima za cilj brendiranje Novog Sada kao City break turističke destinacije i pokretanje inicijative za unapređenje cikloturizma u Novom Sadu.

Aktivnosti koje TONS želi da sprovede su, pre svega, umrežavanje činilaca turističke ponude takvog vida turizma u našem gradu da bi se lakše razmenjivale ideje, sprovodili zajednički projekti i razvijao cikloturizam. Na biciklističkim mapama će, osim ucrtanih biciklističkih staza i parkinga za bicikle, biti naznačena i mesta gde se bicikli mogu iznajmiti, popraviti, kupiti, kao i sve ostale servisne informacije. Osim markiranja oko 70 kilometara biciklističkih staza u Novom Sadu da bi se upotpunila ponuda i pružilo što više informacija, biće markirane i staze namenjene dvotočkašima na potesu od Bačke Palanke do Sremskih Karlovaca.

– Sve relevantne informacije o cikloturizmu će se, osim na mapi, naći i na našem sajtu http://novisad.travel i u odgovarajućim publikacijama i brošurama koje delimo u Turističkim info-centrima TONS-a, kao i na sajmovima u zemlji i inostranstvu svim zainteresovanim i potencijalnim turistima, kao i Novosađanima – poručuje Jelena Radojčić.

Izvor: dnevnik.rs

Komentari