U nedelju se održava prva vršačka Kritična masa!

Nakon Beograda, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Šapca i drugih 300 gradova u svetu, Vršački biciklisti postavljaju svoj grad na svetsku mapu gradova u kojima se održava Kritična masa. Prva kritična masa u Vršcu biće održana u nedelju, 29. jula sa početkom u 16:30 časova.

Prva vršačka Kritična masa, biciklistička manifestacija koja će se od sada pa na dalje održavati svakog poslednjeg vikenda u mesecu, održaće se 29. juna od 16:30 časova. Skup je na trgu kod Gradske kuće a Kritična masa će se voziti ulicama: Vuka Karadžića, bulevarom Žarka Zrenjanina, Sremskom, Gundulićevom, Vojvode Knićanina, Arhitekte Brašovana, Fruškogorskom, 2. oktobra, Dvorskom pa nadalje preko trga Pobede do ulice Gavrila Principa

Na prvu vršačku Kritičnu masu planirano je da stignu i biciklisti iz Beograda i Novog Sada, a podrška je preko društvenih mreža stigla i iz mnogih drugih gradova.

Kraj manifestacije biće u Ruskom parku, kod Gavrila Principa 6, gde će biti predstavljen Cafe & Bike Shop Velo.

mp km

Kritična masa je zajednička biciklistička vožnja koja se odvija u preko 300 gradova širom sveta, sa ciljem skretanja pažnje na probleme sa kojima se biciklisti i biciklistkinje susreću u svakodnevnom saobraćaju.

Ova međunarodna manifestacija, kao svojevrsno skretanje pažnje javnosti, nastala je 1992. godine u San Francisku u Americi.

Za više informacija možete da posetite facebook stranicu vršačke Kritične mase.

Vrščani, čestitamo na prvoj Kritičnoj masi!

Bajsologija.rs

Komentari