U Crnoj Travi održana MTB UCI C3 trka

Jovana Crnogorac trijumfovala je na međunarodnoj trci UCI C3 kategorije „Trofej Crna Trava – Balkan Kup“, ujedno i nadmetanju iz kalendara Planet bajk MTB Kupa Srbije, održanoj u Crnoj Travi u organizaciji Biciklističkog saveza Srbije i kluba Orlovac Sistem FPS. Naša najbolja predstavnica u planinskom biciklizmu koja vozi za kontinentalni tim Salkano – Alanja dodala je i novih deset bodova za svetsku rang listu u kros – kantri olimpijskoj disciplini

Postolje kod dama upotpunile su Ivana Kostić (Orlovac Sistem FPS) i Jovana Vuković (Progresiv). I jedna i druga dopisale su poene za UCI poredak, drugoplasirana šest, a treća četiri.

U muškoj konkurenciji slavio je Grk Dimitros Antonaidis (SMF) ispred kolege iz ekipe Alesandrosa Vrohidisa. Demir Mulić iz crnogorskog Ciklomonta zauzeo je najniži stepenik podijuma. Najbolje plasirani Srbin bio je Bojan Đurđić (Radnički) koji je zauzeo četvrto mesto. Višestruki i aktuelni prvak države u mauntin bajku ubeležio je dva boda za UCI rang listu. Poen je uzeo i petoplasirani Aleksa Marić (Crvena zvezda).

 Juniori Partizana Aleksandar Roman i Andrej Galović zauzeli su prva dva mesta. Za bronzanu medalju izborio se Luka Milovanović (Espreso Jelić). Milica Rakić (BK Novi Sad) bila je najbolja juniorka. Podijum su upotpunile sestre Rajković Milica i Marija (Orlovac Sistem FPS).
– Komesar UCI iz Rusije dao je visoke ocene za organizaciju i stazu trke. Prilika je za naše takmičare bila da se nadmeću sa jakom konkurencijom Balkana pošto smo imali goste iz Grčke, Turske, Bugarske, Kipra, Crne Gore…Zadovoljni smo kako je sve prošlo – komentarisao je Dragan Nikolić iz Orlovca.

Ostali rezultati
kadeti: 1. Marko Kasapović (BK Novi Sad), 2. Stefan Bajčeta (Mornar, Crna Gora), 3. Dušan Veselinović (Partizan)…

mlađi kadeti: 1. Rijad Gorčević (Ciklomont, Crna Gora), 2. Ersin Ibrahimović (BK Novi Pazar), 3. Samed Ibrahimović (BK Novi Pazar)…
poletarci: 
1. Dušan Pavlović (Radnički), 2. Almin Plojović (BK Novi Pazar), 3. Luka Gvozdenović (Radnički)…
masters: 
1. Eduard Župan (BK Novi Sad)…
hobi sport:
 1. Dušan Kulić (MBN Železničar)…
hobi fan: 1. Dušan Cvetković (Bajk M)…     

Izvor: Biciklistički savez Srbije

Komentari