Srem dobija biciklističku rutu

/ 16.10.2013
SREMSKA MITROVICA, BEOGRAD - Regionalnoj razvojnoj agenciji Srem, na konkursu za finansijsku pomoć u okviru EU programa Socio-ekonomskog razvoja Dunavske regije u Srbiji odobren je projekat "Uspostavljanje regionalne biciklističke rute Srem", saopšteno je danas iz Privredne komore Srbije.

Koordinator kancelarije Dunavske strategije pri privrednoj komori Srbije, Zoran Novaković podsetio je da je Srbija jedna od 14 članica Dunavske strategije i da je članica od 2008. godine.

Cilj Dunavske strategije je korišćenje potencijala Dunava kao značajnog resursa za održivi razvoj, rekao je Novaković.

Novaković je rekao da ukupno 1.040 km biciklističke staze postoji u Srbiji, a da je cilj ovog projekta da se izgradi 142 km rute koja će prolaziti kroz Srem.

To podrazumeva kompletnu infrastrukturu za biciklistički saobraćaj, rekao je Novaković i dodao da je prema evropskom istraživanju poznato da jedan biciklista nedeljno troši u proseku 400 eura.

Novaković je rekao da su biciklisti glavna ciljna grupa za razvoj turizma i nova mesta za zapošljavanje.

Partneri u okviru ovog projekta su Regionalna razvojna agencija Srem, Nacionalni park Fruška Gora, Sremska Mitrovica i Šid, a ukupna vrednost projekta iznosi 138.805,000 evra.

Izvor: RTV

Komentari